Verbouwing

04-08-2017

De bovenlaag van de vloer is er af, nu kan de ondervloer er uit. De komende week zal hieraan gewerkt worden en vervolgens wordt er een nieuwe betonnen vloer gestort.

Er komt een mooi podium in een hoek van het plein. Hier zullen bandjes optreden, kleine voorstellingen worden gegeven en u kunt u natuurlijk ook heerlijk zitten. De basis voor dit plateau is gelegd. Met houten balken krijgt het podium een stevige ondergrond. Ook benieuwd hoe dit er uit komt te zien? U leest het in de volgende updates! Houd het in de gaten.

19-07-2017

Het sloopwerk is klaar! De wanden van de Tilianderzaal, VVV en van een kantoor zijn er uit. De trap naar de bibliotheek is verwijderd en de bar en theaterbalie staan er niet meer.
Er is een groot open plein ontstaan waar u straks Bibliotheek Oisterwijk, VVV Oisterwijk en Tiliander kunt vinden.
Komende weken wordt er een podium geplaatst op de oude plek van de VVV. Het schilderen en behangen kan beginnen en er wordt een begin gemaakt aan de constructie van de nieuwe trap.

Theatercafé tijdelijk gesloten
In verband met de verbouwing zal het Theatercafé vanaf morgen gesloten zijn. De sluiting zal zeker heel de zomerperiode duren.
Hoe de openingstijden na de zomer zullen zijn is nog niet bekend. Dit hoort u zo snel mogelijk.

De bibliotheek en VVV zullen open blijven in de zomer. U kunt deze bereiken via de ingang aan de Spoorlaan. Aan de Spoorlaan hangt bewegwijzering die u naar de bibliotheek en VVV leiden.


06-07-2017Gelukkig is de stroomstoring opgelost en zijn vanaf vandaag de bibliotheek, VVV en muziekschool weer open.

Ondertussen is de verbouwing in volle gang doorgegaan. Er zijn al verschillende muren uit en de trap naar de bibliotheek wordt verwijderd. Er komt een nieuwe trap op een andere plek, waardoor de ruimte nog opener zal worden.

30-06-2017

Zoals vaak bij een verbouwing zijn er ook bij ons onverwachte tegenslagen. Door een hoog risico op brandgevaar moest er een gedeelte van de stroom worden afgesloten. Dit betekende weer dat het niet veilig is om op de eerste verdieping te komen. Daar is geen stroom en is het dus erg donker. Ook de nooduitgang bordjes zijn niet meer goed te zien.
Dit heeft natuurlijk gevolgen voor zowel de bibliotheek, VVV als de muziekschool. Deze zijn gesloten tot en met dinsdag zeker gesloten.

We houden u op de hoogte.

23-06-2017

De verbouwing is nu echt begonnen. Nadat delen van de elektriciteit zijn afgesloten is het sloopwerk begonnen. Delen van het plafond zijn er al uit. Hierna worden de wanden in de foyer er uit gehaald. De bar in de foyer gaat weg, de theaterbalie wordt verwijderd en hierna gaan de muren er uit.

Door de muren te verwijderen ontstaat er een groot open plein. Op dit plein worden Tiliander, Bibliotheek Oisterwijk en VVV vertegenwoordigd. Met overal boeken van de bibliotheek, Uit in Oisterwijk spullen van de VVV en de activiteiten van Tiliander wordt dit plein gezamenlijk ingevuld. Ook komt hier een servicepunt waar u met al uw vragen over alle organisaties terecht kunt. Daarnaast kunt u lekker zitten en genieten van een kopje koffie en hapjes van streekproducten.

Om dit te realiseren is het dus wel noodzakelijk dat de ruimte zo open mogelijk wordt. Vandaar dat de bouwvakkers deze en volgende week nog druk bezig zijn om de muren er uit te halen.

12-06-2017

De technische voorbereidingen voor de verbouwing zijn al in volle gang. Het licht is in gedeeltes van het gebouw gedeïnstalleerd en ook de elektra wordt gedeeltelijk afgesloten. Deze week wordt alles klaargemaakt om met het grotere werk te beginnen.

Door alle voorbereidingen in het gebouw zijn we telefonisch niet altijd bereikbaar. U kunt het beste bellen tijdens kantoortijden. Wij doen ons best om elk telefoontje te beantwoorden en u zo goed mogelijk te helpen.
U kunt ook altijd een mail sturen met uw vraag. Dit kan naar info@tiliander.com.

01-06-2017

Op 11 mei is besloten dat Tiliander mag gaan verbouwen.
De verbouwing start na Pinksteren. Dit betekent dat er vanaf dinsdag aanpassingen zijn in toegankelijkheid en openingstijden.
Op deze pagina houden wij u op de hoogte van al het nieuws tijdens de verbouwing.

Het Theatercafé is bereikbaar door de trap aan het Lindeplein op te lopen en door de terrasdeuren naar binnen te gaan. Via het Theatercafé zijn ook de Harmoniezaal en de Balletzaal bereikbaar. De bordjes wijzen u de weg.


De bibliotheek zal op de gebruikelijke openingstijden op twee manieren bereikbaar zijn:

  • U kunt aan de Spoorlaan met de trap het gebouw binnen. Eenmaal binnen kunt u met de trap of lift aan uw rechterzijde omhoog naar de eerste verdieping. Vervolgens loopt u door de gang recht voor u en kunt u aan het einde van de gang aan de rechterkant de bibliotheek binnen.
  • Bent u niet goed ter been en/of gaat trap lopen wat moeilijker? Vanuit de parkeergarage kunt u met de lift naar de bibliotheek.

De bordjes wijzen u de weg.

Het VVV kantoor is verhuisd naar de Bibliotheek.