Brabants Voetbalcollege
vrijdag 05 oktober

Artiest: Berry van Aerle en Huub Stevens

Aanvang: 20:30 uur

Genre: Theatercollege

Locatie: Tiliander - Theaterzaal

Prijs: € 13.50

Koop hier uw ticket

Berry van Aerle en Huub Stevens vertolken de hoofdrollen in een onderhoudend, Brabants voetbalcollege op de planken van Tiliander. Aan de hand van presentator Eddy van der Ley nemen beide voetbaliconen u mee op een verbale reis langs de hoogte- en dieptepunten in hun respectievelijke loopbanen.

Helmondenaar Berry van Aerle kroonde zich met PSV vijf keer tot landskampioen, pakte met de Eindhovense club in 1988 de Europa Cup 1 en werd in datzelfde jaar met Oranje Europees kampioen. Anti-held Van Aerle, 35 keer international, was na zijn voetballoopbaan kort postbode en is tegenwoordig scout bij PSV. En ook al middelpunt van een musical.

Huub Stevens speelde ook bij PSV, kwam tot 18 interlands voor Oranje, maar was als trainer succesvoller. Werkte een seizoen bij PSV in zijn woonplaats Eindhoven, maar maakte vooral furore in Duitsland. Pakte met cultclub Schalke 04 de UEFA Cup, was vijf minuten ‘kampioen van de harten’ en werd er uitgeroepen tot ‘trainer van de eeuw’. Moest zijn trainersloopbaan op fysieke gronden beëindigen, bij Hoffenheim 1899, was daarna nog adviseur van Roda JC.

Tijdens het bij vlagen zeer humoristische voetbalcollege krijgt het publiek uitgebreid de kans vragen te stellen aan het kleurrijke duo. 

Koffie en thee voorafgaand aan de voorstelling inbegrepen.