Om die liefde gaat het
donderdag 26 september

Artiest: DOCfeed on Tour

Aanvang: 20:00 uur

Genre: Documentaire

Locatie: Tiliander - Theaterzaal Tiliander

Prijs: € 7.00

Koop hier uw ticket

In samenwerking met Docfeed Eindhoven vertonen wij dit seizoen documentaires.

Om die liefde gaat het
Regie: Jaap van den Beukel

Fotograaf en filmer Jaap van den Beukel besluit in 2011 zijn ouders te filmen, nadat zijn vader twee jaar eerder de diagnose Alzheimer heeft gekregen. Openhartig en met humor portretteert hij zijn ouders Pieter en Barbara, die hem in al hun kwetsbaarheid heel dichtbij laten komen. De liefde voor elkaar is onverminderd groot. Zelfs nu deze voormalige dominee zijn gedachten niet meer kan ordenen, blijft hij een liefdevolle en attente man voor zijn vrouw. Met audio-opnames van preken uit het verleden horen we hoe hij zijn gemeente inspireerde en komen we dichter bij de sterke en sociaal bewogen dominee die Pieter was. Zijn groeiende verwarring vraagt om steeds meer zorg van Barbara. Haar worsteling met de uitputting en het veranderende karakter van hun huwelijk leidt tot een moeilijke beslissing die voor rust moet zorgen.
Na zijn onverwachte dood blikt ze met het geloof als baken, terug op deze confronterende periode, droomt over de tijd dat alles nog goed was en kijkt voorzichtig vooruit naar de naderende hereniging. Een bijzonder intiem en ontroerend portret van een huwelijk in zijn meest kwetsbare jaren.

Na afloop is er een nagesprek met de regisseur of de hoofdpersoon!


Prijs is inclusief servicekosten en drankje na de voorstelling (Jus d’Orange, Spa Rood, Cola, Witte Wijn, Rode Wijn en Bier van de Tap)