Johan Derksen Keeps The Blues Alive
zaterdag 09 maart

Artiest: Johan Derksen

Aanvang: 20:30 uur

Genre: Muziek

Locatie: Tiliander - Theaterzaal Tiliander

Prijs: € 23.50

Koop hier uw ticket

Na de succesvolle theatershow ‘Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop’, die in meer dan honderd theaters is gespeeld, komt de flamboyante tv-persoonlijkheid nu met een programma over zijn passie: de blues. ‘Johan Derksen Keeps The Blues Alive’ neemt u mee naar begin jaren zestig, toen The British Invasion de wereld veroverde en The Rolling Stones, Them, The Animals, John Mayall’s Bluesbreakers, The Spencer Davis Group en The Yardbirds een breed publiek lieten kennismaken met de muziek van de Amerikaanse blueslegendes John Lee Hooker, Muddy Waters, Sonny Boy Williamson, Chuck Berry, Howlin’ Wolf, Buddy Guy en B.B. King.
Om de blues niet verloren te laten gaan, heeft Derksen de beste Nederlandse blues vocalisten en -muzikanten gemobiliseerd. Naast de Haagse band ‘The Clarks’ voegt Derksen de volgende namen toe aan zijn line-up:

 A.J. Plug, volgens Derksen de beste blueszangeres van Nederland. 
Kat Riggins, toerde eerder met haar eigen band ‘Blues Revival’ de wereld over. Riggins komt speciaal voor deze tour vanuit Amerika naar Nederland. 
Erwin Java, dé bluesgitarist van Nederland. Bekend van o.a. ‘Cuby + Blizzards’, ‘Herman Brood’ en ‘King of the World’. 
Roel Spanjers, multi-instrumentalist (o.a. piano, hammondorgel en accordeon), speelde eerder met vele Amerikaanse blues- en soulartiesten, waaronder ‘Luther Allison’. 
Theo van Es, leadzanger van ‘The Shoes’ en één van de Pioniers in ‘Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop’. 
Michel van Dijk bekend van o.a. ‘Les Baroques’, ‘Ekseption’ en ‘Alquin’. 
Big Pete, blueszanger en mondharmonicaspeler met internationaal succes. Hij speelde in de zomer van 2017 o.a. met de ‘Red Devils’.

Dit unieke gezelschap zoekt de trouwe blues fans in hun eigen omgeving op, met een overzicht van de blues in Nederland, van begin jaren zestig tot de dag van vandaag. 

Koffie en thee voorafgaand aan de voorstelling inbegrepen. 

Nu met een heerlijk SEC Arrangement. 
Geniet van een avondvullend programma:
- Driegangen keuzemenu bij SEC (excl. drankjes)
- Koffie of thee met zoetigheid in Tiliander
- Voorstelling in Tiliander