Vingerafdruk van verdriet
maandag 18 maart

Artiest: Metgezel in Zingeving met Prof. dr. Manu Keirse

Aanvang: 19:30 uur

Genre: Lezing

Locatie: Tiliander - Theaterzaal Tiliander

Prijs: € 12.50

Koop hier uw ticket

VINGERAFDRUK VAN VERDRIET.
HOE KUNNEN WIJ ELKAAR HELPEN BIJ VERDRIET?
 
Prof. dr. Manu Keirse (KU Leuven) en Hoogleraar Verliesverwerking te gast in Tiliander 
 
" Vingerafdruk van verdriet " is de titel van een klein boekje dat op menig nachttafeltjes ligt en dat je gemakkelijk kan geven aan iedereen die een kind, een broer of een zus, de partner, een ouder, een vriend of een droom verliest. Het is niet alleen geschreven voor hen die het zelf moeilijk hebben, maar ook voor familieleden, vrienden en collega's van wie ze steun verwachten op hun moeilijke reis naar hernieuwd leven. Het is geen boekje over dood. Het is een boekje over leven, over het emotionele leven van iemand die wordt geconfronteerd met het verlies van een dierbaar iemand.
 
Prof. Manu Keirse als hoogleraar verlieservaring merkt op hoe rouwenden overmand geraken door gevoelens van eenzaamheid. Er is een versterking van rouw door het alleen staan met het innerlijke verdriet. De collectieve onwennigheid van de buitenwereld tegenover diepe rouw blijft vandaag nog steeds een taboe...en daarbij is moed nodig om dit te doorbreken.
 
Elke dag opnieuw een afwezige dierbare zomaar loslaten is zinloos. Maar de geliefde afwezige een nieuwe waardevolle plek geven in de rouwverwerkingstijd is niet alleen een opdracht voor de rouwende maar voor de gehele omgeving. Hoe kunnen wij dat samen doen?
 
Een gedreven Manu Keirse biedt ons inzichten en handvatten aan.
Manu Keirse heeft als rouwdeskundige uit Vlaanderen reeds veel waardevol werk verwezenlijkt in de wereld van verdriet en rouw. Verschillende door hem geschreven boeken met rijke inzichten, worden door velen hoog gewaardeerd.
 
Deze boeiende avondlezing is een gezamenlijk initiatief van de Metgezel in Zingeving en ContourdeTwern uit Oisterwijk.


 
MAANDAG 18 maart 2019 om 19.30 uur.
 
Kaarten in voorverkoop: 10 euro (incl. welkom & koffie/thee)
Aan de kassa: 12.50 euro.
Kaarten in de voorverkoop kopen? Klik het aantal plaatsen aan in de plattegrond en vul in de volgende stap uw gegevens in. Hier kunt u de voorverkoopprijs van €10,- aanklikken.

 
Indien de toegangsprijs een belemmering zou zijn om deel te nemen aan de lezing, 
neem even contact via : info@metgezelinzingeving.com

ofwel: Jan Daem 06/13416942