Rouwcafé
donderdag 04 juli

Artiest: OverRouw - Minjon van Zoest

Aanvang: 19:30 uur

Genre: Bijeenkomst

Locatie: Tiliander - Pleinzaal


Voor deze voorstelling is er geen kaartverkoop via Tiliander
T. 013 207 3333
E. info@tiliander.com

 
 
Je wil verder met je leven na het overlijden van iemand die je heel dierbaar is. Een leven waarin het verlies van jouw dierbare een mooie plek krijgt, een plek die hij of zij verdient. En vooral een leven waarin je weer levenslust voelt en waarin je weer plezier kunt hebben. Herkenbaar? En wil je het anders dan hoe het nu gaat? Kom dan naar het rouwcafé.
 
Herken je dit?
  • Je kunt niet bevatten dat jouw dierbare er niet meer is. Steeds weer denk je dat alles normaal is, tot je weer realiseert wat er is gebeurd. En iedere keer weer die pijn…
  • Je weet niet wat je met jezelf aan moet sinds het overlijden van jouw dierbare. Je houdt jezelf bezig om maar niet te hoeven denken, om niet de pijn te voelen. Je weet dat dat niet de manier is om te ontkennen en omzeilen, maar het toelaten voelt te groot.
  • Je bent voortdurend aan het piekeren: hoe nu verder? Je maakt je praktisch zorgen 'wat nu met...' maar er zijn ook zoveel emotionele pijnen. Nooit meer zijn/haar lach horen, nooit meer...
  • Je wil graag goed met je rouw omgaan, maar je hebt geen idee waar te beginnen. Hoe doe je het goed?
  • Het is een chaos in je hoofd en je bent alle gevoel van houvast kwijt. Het voelt alsof de grond onder je voeten is weggeslagen.
  • Dingen die je eerder belangrijk vond, vind je nu geneuzel. Je vindt het moeilijk om het geduld op te brengen naar anderen te luisteren. Weten ze dan niet wat er is gebeurd?
  • Je bent niet de makkelijkste persoon voor je omgeving en je voelt je daar soms schuldig over.
  • Je wil er wel over praten maar je wil je vrienden er niet steeds mee lastig vallen.
  • Eerder had je overal wel een antwoord op, maar nu lijkt het onthouden van een simpele boodschap al een grote opgaaf.
 
Wat als je met rust en vertrouwen met je rouw om kunt gaan. Dat je begrijpt waarom je voelt wat je voelt en dat je je minder zorgen maakt om wat je allemaal voelt. En dat je ervaart dat je niet de enige bent en kunt praten met mensen die je begrijpen.
 
Tijdens het rouwcafé is er ruimte voor jou met alles wat je tegenkomt bij jouw rouw. Het eerste gedeelte van de avond heeft als thema het vinden van balans bij rouw, dat doen we in workshopvorm. Het tweede gedeelte is open voor het stellen van vragen en om met elkaar te delen. Het is een ideale avond om de tijd te nemen voor jouw verlies en hoe je er nu voor staat. Je gaat naar huis met meer rust, vertrouwen en tools om in het dagelijks leven te gebruiken. Je hebt vertrouwen in jouw eigen manier van rouwen zodat je weer de regie over je leven hebt.
 
Uiteindelijk zit het antwoord altijd in jou. Jij bent degene die iets kan veranderen. Niet aan wat je is overkomen, maar wel hoe je ermee omgaat.
 
Voor wie is het rouwcafé bedoeld?
Het rouwcafé is geschikt voor iedere volwassene die een groot verlies heeft meegemaakt en meer grip wil op zijn of haar leven met rouw. Mensen die met hun rouw aan de slag willen, willen leren over wat je zelf kunt doen én hierover willen praten met anderen.
 
Wie begeleidt het rouwcafé?
Minjon van Zoest is rouwcoach bij OverRouw. Ze leert mensen die zich geen raad weten met zichzelf omdat er een dierbaar iemand is overleden, hoe ze met hun rouw om kunnen gaan, zodat ze weer grip op hun leven krijgen. Het overlijden van haar moeder in 2006 bleek het begin te zijn van een intens proces van groei en ontwikkeling. Haar rouw werd een springplank om zichzelf opnieuw te ontdekken en is sindsdien haar motivatie om anderen te leren te rouwen op een manier die past bij die persoon.
 
Donderdag 4 juli van 19:30 tot 22:00 uur (inloop vanaf 19:15 uur).
Deelname is gratis. Koffie en thee is aan de bar te verkrijgen.
 
Aanmelden.
Wil je er graag bij zijn? Meld je aan door een e-mail te sturen naar Minjon op minjon@overrouw.nl.