Sportcollege in theater: Wim Kieft
vrijdag 15 december

Artiest: Wim Kieft

Aanvang: 20:30 uur

Genre: Theatercollege

Locatie: Tiliander - Theaterzaal

Prijs: € 18.50

Koop hier uw ticket

Wim Kieft komt naar Oisterwijk! 

De ex-topvoetballer, hoofdpersoon in de succesrijke biografie KIEFT, staat op 15 december op de planken van Tiliander.

De misschien wel beste voetbalanalist van Nederland, die het boek over zijn leven de NS Publieksprijs zag winnen, gaat aan de hand van journalist Eddy van der Ley in op zijn voetbalsuccessen en turbulente levenswandel. In het prikkelende, interactieve programma worden ook de bezoekers in de gelegenheid vragen aan hem te stellen. De dialoog in het theater is een uitvloeisel van KIEFT, het meest verkochte boek uit 2014.

Bijna twintig jaar lang droeg de voetballer een groot geheim met zich mee. Dat is nu voorbij. Aan Michel van Egmond, auteur van de mega-bestseller Gijp, vertelde hij zijn onwaarschijnlijke verhaal. Het is het verslag van een bittere strijd tegen zijn cocaïne- en alcoholverslaving. Tegen de demonen in zijn hoofd. Maar het is ook een hoopvol relaas over de voorzichtige wederopstanding van een veerkrachtig mens. In de theatershow wordt de bezoeker meegenomen op een fascinerende reis door het leven van Wim Kieft. Het gaat over zelfspot en trots. Over Ajax, PSV, Oranje en uiteraard over die gedenkwaardige kopbal tegen Ierland in 1988. Maar het gaat ook over schuld en schaamte, over eenzaamheid en angst, over de druk, over het eeuwige onvermogen om te genieten van succes. En over de dagelijkse strijd die hij voert om clean te blijven. ‘Ik ben blij dat ik weer leef,’ zegt Kieft nu. ‘Écht leef.’

Wim Kieft (1962) speelde 42 keer voor Oranje. Hij werd Europees kampioen in 1988, won de Europa Cup I, werd zes keer landskampioen, vier keer bekerwinnaar en ontving al op 19-jarige leeftijd de Gouden Schoen. 

 

Inclusief koffie of thee voorafgaand aan de voorstelling.