Voetbalcollege
donderdag 01 maart

Artiest: Bas Nijhuis en Björn van der Doelen

Aanvang: 20:30 uur

Genre: Theatercollege

Locatie: Tiliander - Theaterzaal

Prijs: € 18.50

Koop hier uw ticket

Internationaal topscheidsrechter Bas Nijhuis en ex-topvoetballer Björn van der Doelen, tegenwoordig succesvol als singer-songwriter, zijn de hoofdrolspelers in een inspirerend voetbalcollege vol humor en muzikaliteit. Aan de hand van presentator Eddy van der Ley geeft het tweetal een uniek inkijkje achter de schermen van de wondere voetbalwereld.

Nijhuis vertelt onder meer over zijn verbale confrontaties met spelers als Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Luis Suárez, Mesut Özil, Mark van Bommel, Theo Janssen, Luuk de Jong en Memphis Depay. Maar ook over de legendarische 10-0 zege van PSV op Feyenoord, waarbij hij de scheidsrechter was. Medio oktober komt zijn spraakmakende boek ‘Niet zeiken, voetballen!’ uit bij Voetbal Inside.    

De uit Goirle afkomstige Van der Doelen vult hem aan met zijn ervaringen uit zijn periode als karaktervolle voetballer in het shirt van onder meer PSV. De Brabander met de karakteristieke baard en haardos, die onlangs alweer zijn vierde album uitbracht, zorgt met zijn gitaar bovendien voor muzikale ondersteuning. Het voetbalcollege gaat in alle opzichten vuurwerk opleveren.

Na de pauze is er onder meer ruimte voor interactie en kunnen de bezoekers hun vragen afvuren op Nijhuis en Van der Doelen. Na afloop is er bovendien een meet & greet.