Wielercollege
vrijdag 26 januari

Artiest: Jeroen Blijlevens en Gert Jakobs

Aanvang: 20:30 uur

Genre: Theatercollege

Locatie: Tiliander - Theaterzaal

Prijs: € 18.50

Koop hier uw ticket

Vrijdag 26 januari 2018 is Tiliander het decor voor een inspirerend wielercollege, met in de hoofdrollen Jeroen Blijlevens en Gert Jakobs.

Aan de hand van presentator Eddy van der Ley geven deze kleurrijke ex-topcoureurs een onthullend kijkje achter de schermen van de fascinerende wielerwereld. Blijlevens en Jakobs vertellen honderduit over successen en tegenslagen, verpakt in hilarische anekdotes en leerzame verhalen. In het interactieve programma krijgt het publiek uitgebreid de gelegenheid vragen te stellen. Na afloop is er een meet & greet.

De uit Rijen afkomstige Jeroen Blijlevens, bijnaam Jerommeke, behoort tot de succesvolste Brabantse wielrenners aller tijden. De topsprinter won etappes in alle grote wielerronden, waaronder vier ritten in de almachtige Tour de France. In totaal kwam hij 74 keer als eerste over de meet. In 2000 werd hij uit het klassement van de Tour geschrapt, nadat hij in Parijs Bobby Jülich herhaaldelijk op het hoofd had geslagen. Blijlevens, die na zijn loopbaan bekende doping te hebben gebruikt, is tegenwoordig ploegleider bij de vrouwenwielrenners.

Gert Jakobs is ex-topwielrenner en thans wieleranalist en motivatiecoach. Hij nam als meesterknecht in de PDM-ploeg vijf keer deel aan de Tour de France en haalde vier keer Parijs. Jakobs was als tempobeul van grote waarde voor de Tilburgse sprinter Jean-Paul van Poppel; hij loodste hem naar tien etappezeges in de Tour. Ook voor klassementsrenner Erik Breukink was hij goud waard. Jakobs raakte na zijn loopbaan letterlijk alles kwijt, maar toonde mentale veerkracht, richtte zich op en groeide uit tot uiterst kundig en humorrijke analist, die onder meer aanschuift bij het RTL 7-programma Tour de Jour. Jakobs gaf in 2012 zijn biografie Meesterknecht uit.