Cathinca Porsius

Dwarsfluit en Blokfluit

Inschrijven

Mijn naam is Cathinca en ik kom uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Ik ben begonnen met dwarsfluit spelen toen ik 8 jaar oud was. Daarvoor heb ik nog een jaar blokfluit gespeeld om noten te leren lezen. Super leuk dat ik nu in deze beide instrumenten mag lesgeven! In 2020 ben ik afgestudeerd van de bacheloropleiding Klassiek Fluit op het conservatorium van Tilburg, en in hetzelfde jaar ben ik ook begonnen aan de masteropleiding. Ik houd erg van lesgeven, vooral omdat ik dan de liefde voor muziek kan overbrengen op andere mensen. Jong en oud. Naast het lesgeven, ben ik ook actief als uitvoerend musicus in zowel orkesten als ensembles.

Waarom is dwarsfluit zo leuk?

Dwarsfluit heeft een mooie, heldere klank, die vaak goed te horen is in bijvoorbeeld een orkest of ensemble. Ook klinkt de klank van de dwarsfluit goed samen met andere instrumenten. Verder doet het geluid van de dwarsfluit me vaak denken aan een vrolijk vogeltje!

Waarom is blokfluit zo leuk?

Wil jij heel erg graag een blaasinstrument leren spelen? Maar ben je nog iets te jong of te klein? Dat is geen probleem, want ook jij kunt beginnen met muziek maken! Je kunt al beginnen met het leren spelen op een blokfluit. In de lessen leer je onder anderen noten lezen, grepen op de blokfluit en we gaan vooral lekker veel muziek maken. Daarna kan je overstappen naar hobo, klarinet, dwarsfluit, saxofoon, trompet, hoorn, trombone of tuba.

Wat kan ik je leren?

Ik geef les aan alle leeftijden en alle niveaus. Of je nu net begint, al jaren speelt, of je dwarsfluit na jaren niet spelen weer uit het stof haalt, bij mij kun je terecht! Ik kijk per leerling naar wat de leerling zelf kan en wil, en pas mijn lesplan daarop aan. Ook sta ik graag open voor inbreng van de leerling zelf. Als je bijvoorbeeld een liedje kent wat je heel graag wil spelen, laat dat vooral aan mij weten!


* foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie