Rita Baptista

Saxofoon

Inschrijven

Mijn naam is Rita Baptista, ik kom uit Portugal waar ik mijn muziekstudie begon toen ik 18 jaar oud was.

Tijdens mijn bachelor studie in Esmae, Porto besloot ik een erasmus programma te volgen en zo kwam ik in Tilburg bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten terecht. Hier heb ik les gehad van Andreas van Zoelen en Ties Mellema.

Sinds september 2016 woon ik in Tilburg en bouw ik aan mijn muzikale carrière als performer en docent saxofoon. Ik ben gepassioneerd over het lesgeven van muziek aan mensen van alle leeftijden. Meer dan het leren spelen van de saxofoon zelf, staat muziek boven alles. Ieder van ons heeft een stem en een speciale unieke connectie met muziek, en dat is wat ik samen met mijn studenten wil vinden en verkennen.


Waarom is saxofoon zo leuk?

Iedereen weet wat een saxofoon is en iedereen kan al tijdens de eerste les geluid krijgen uit een saxofoon. Dit is een van de leuke eigenschappen van dit instrument, je kunt alle noten leren op je eerste les!

De saxofoon is een zeer veelzijdig instrument dat in elk muziekgenre aanwezig is en dit opent een grote verscheidenheid aan muzikale mogelijkheden voor iedereen.


Wat kan ik leren?

Met een saxofoon kun je Jazz, Pop, Rock en ook Klassieke muziek leren. En vergeet natuurlijk niet dat je sopraan, alt, tenor of bariton saxofoon kan leren, dus ook hier is er veel keuze, van hoog tot laag instrument! Gaaf hè?

Mijn lessen zijn mogelijk voor mensen van elke leeftijd! Individuele, duo of groeps- of ensemble lessen, het is allemaal mogelijk. Boek gratis je proefles. Neem je vrienden mee en laten we samen muziek maken.