Culturele Kring 'Adriaen Poirters'
dinsdag 04 februari

Artiest: Dhr. Leo Wolfs

Aanvang: 20:00 uur

Genre: Lezing

Locatie: Tiliander - Theaterzaal Tiliander


(nog) geen kaartverkoop
T. 013 207 3333
E. info@tiliander.com

Dhr. Leo Wolfs

ANTONIO VIVALDI – DE VIER JAARGETIJDEN
____________________________________________________________
Waarschijnlijk kent iedereen deze muziek: toegankelijk, licht, melodieus, enz.  Toch wil Leo Wolfs u tijdens zijn presentatie meenemen in de wereld van Vivaldi’s bekendste werk: De vier jaargetijden. Dat doet hij natuurlijk met beeld en geluid. Ontdek, herontdek of ontdek meer over de barok, over Venetië, Vivaldi, wie was hij, waar werkte hij, hoe komt het dat zijn muziek zo toegankelijk is, het barokorkest, de instrumenten, de speelwijze, de dynamiek, het vioolconcert, de sonnetten bij dit muziekwerk, waar maken deze concerten deel van uit, enz.  Mooi meegenomen, als u door de informatie deze muziek beter gaat begrijpen, meer gaat horen dan voorheen, nog meer gaat genieten misschien. Bovenal draait het natuurlijk om de beleving van deze vioolconcerten. Gezien de tijd beperken we ons tot de winter en de lente. Misschien verlaat u de zaal wel met lentekriebels. En smaakt het naar meer. Wie weet!

Leo Wolfs studeerde muziek  en Nederlands M.O. Hij gaf  jarenlang  les in het voortgezet onderwijs, was dirigent bij enkele koren, schreef  muziekboeken (Het Popboek en Het Popjournaal) voor het muziekonderwijs in Nederland en België en werkte bij het Cito mee aan landelijke muziekexamens. Daarnaast was hij een aantal jaren verslaggever muziek bij Omroep Brabant Radio. Sinds 2007 geeft hij wekelijks cursussen Klassieke Muziek en Wereldmuziek (180 cursisten), o.a. voor de Kamermuziekserie in Concertzaal Tilburg en verzorgt hij lezingen, o.a. bij de Stabat Mater-uitvoeringen in Oirschot. Op uitnodiging verzorgt hij op 19 april 2020 een lezing in het Concertgebouw in Amsterdam voorafgaand aan een uitvoering van Bachs Goldberg Variaties, uitgevoerd door Lang Lang.


Verder lezen:
Het popboek (met bijbehorende muziekcassette),L. Wolfs, Uitgeverij Schoolmuziek: Boxtel, 1998. Eveneens uitgegeven bij De Sikkel, Westmalle Belgie, 1998.
Het popjournaal, L. Wolfs, Uitgeverij Schoolmuziek: Boxtel 1985.