100-jarig jubileumconcert
zondag 30 juni

Artiest: Zang en Vriendschap

Aanvang: 15:00 uur

Genre: Muziek

Prijs: € 0.00

Koop hier uw ticket

In juni 1924 is Zang en Vriendschap opgericht, aanvankelijk als een mannenzangvereniging onder de naam “Oisterwijksche Liedertafel”.
Het kersverse bestuur stelt Gerrit Gerritse als dirigent aan en het koor start al in de eerste week met 22 leden. In 1926 wordt de naam voluit Oisterwijksche Liedertafel Zang en Vriendschap. In 1931 wordt Zang en Vriendschap een gemengd koor.

Op dit moment, 30 juni 2024, bestaat Zang en Vriendschap 100 jaar.
Wij willen dit vieren met een concert waarbij wij u, vertellend en zingend meenemen door de muzikale geschiedenis van ons prachtige koor. Zang en Vriendschap bestaat op dit moment uit 36 trouwe leden waarvan de jongste 52 en de oudste 90 jaar oud is.
Het concert wordt gedirigeerd door onze dirigent Ad Vergouwen en onze pianist is Co de Graaff.

De muziek die u gaat horen varieert van het Oisterwijks Volkslied, geschreven door oud dirigent Sjef van der Eerden ter ere van het 25jarig bestaan van de Oisterwijkse VVV, tot het Ave Verum van Mozart, Cantique de Jean Racine van Fauré en nog veel meer.

Omdat wij een geweldige donatie van de Sint Petrus `Stichting hebben gekregen kunnen wij u de entreetickets gratis aanbieden inclusief 1 drankje.
Wel moet u via de site van Tiliander reserveren voor ons concert.
Wij hopen op een geweldige opkomst om samen dit prachtige eeuwfeest van Zang en Vriendschap te vieren.

Dit concert heeft geen pauze en is rond 16.30 uur afgelopen.