Vastgelegd
woensdag 08 juni

Artiest: Arnoud Holleman en Batya Wolff

Aanvang: 19:30 uur

Genre: Film

Prijs: € 0.00

Koop hier uw ticket

Toegang is gratis. Meld u aan via de 'koop uw tickets' knop aan de linkerkant. Dan bent u zeker van een plek.

In de film Vastgelegd tonen makers Arnoud Holleman en Batya Wolff hoe fotografie en film verweven zijn met de nawerking van de Holocaust in Batya’s familie. Haar vader Max Wolff (1926) kocht na de oorlog een camera en bewaart nu tienduizenden ‘momenten’ in een enorm beeldarchief. Fotografie is zijn coping mechanisme om met zijn oorlogstrauma om te gaan, maar tegelijk bleef de oorlog zo altijd aanwezig in huis. Dat zette een rem op het leven van zijn dochter. Kan zij zich bevrijden van een oorlog die voor haar geboorte al afgelopen was?


Batya Wolff is het nichtje van Elly Kanstein-Wolff en Kitty Wolff, voor wie in Oisterwijk struikelstenen zijn gelegd. In de film Vastgelegd vervult Elly een belangrijke rol.


Batya Wolff heeft gewerkt als programma- en tentoonstellingsmaker voor het Joods Museum in Amsterdam en als onderzoeker en scenarist voor filmmaker Frans Weisz. Voor fototentoonstellingen maakte zij filmportretten waarin foto's steeds de aanleiding vormden voor persoonlijke herinneringen en verhalen.
Na de voltooiing van hun documentaire Vastgelegd maakten Holleman en Wolff de installatie The Kiss of Life. Beelden uit een familiearchief voor het Joods Museum in Amsterdam.

Arnoud Holleman is beeldend kunstenaar, schrijver en filmmaker - met een focus op de vloeiende relatie tussen beeld en betekenis. Zijn werk is opgenomen in de collecties van het Stedelijk Museum Amsterdam en het Frans Hals Museum in Haarlem. Voor de VPRO- televisie regisseerde hij documentaires en dramaseries. Hij doceert aan het Sandberg Instituut in Amsterdam.

Toegang is gratis. Meldt u aan via de 'koop hier uw tickets' knop aan de linkerkant. Dan bent u zeker van een plek.