Arthema Quartet & Leo Wolfs
zondag 05 maart

Artiest: Arthema Quartet & Leo Wolfs

Aanvang: 11:00 uur

Genre: Muziek

Prijs: € 31.00

Koop hier uw ticket

11.00 u Lezing door Leo Wolfs, o.a. over Het Strijkkwartet en Haydn’s Strijkkwartet Op.76, no.2
12.00 u Lunch
13.00 u Concert door het Arthema Quartet

Entreeprijs: € 31,00, inclusief lezing, lunch en concert
Kaarten alleen te bestellen via Cultuurcentrum Tiliander.

Programma Arthema Quartet
  • Dmitri Shostakovich – String Quartet no.8
  • Joseph Haydn – String Quartet Opus 76, no. 2  ‘Quinten’
  • Anthony Fiumara – I Dreamed in The Cities at Night

Het Arthema Strijkkwartet wordt beschouwd als een van de meest veelbelovende strijkkwartetten in de hedendaagse muziekscene. Via samenwerkingsprojecten met beroemde Nederlandse en Europese componisten creëert het kwartet unieke concertervaringen die worden gewaardeerd door publiek van alle leeftijdsgroepen en culturele achtergronden.
Het ensemble werd in 2017 opgericht door internationaal zeer hoogstaande musici en heeft sindsdien uitvoeringen verzorgd op vermaarde podia zoals  het Concertgebouw in Amsterdam, het Muziekgebouw in Eindhoven, de Concertzaal in Tilburg, Toonzaal II in ’s-Hertogenbosch, de Catharinakerk in Eindhoven en de LocHal in Tilburg.
Tevens wonnen zij de publieksprijs tijdens de Willem Twee Kamermuziek Competitie in 2018 en de prijs van de jury bij de Astense “Young Classical Talent Awards” in 2019.
Alle musici hebben master degrees aan toonaangevende Nederlandse conservatoria  zoals het Conservatorium van Amsterdam, het Koninklijk Conservatorium Den Haag en de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Ze hebben gestudeerd bij vermaarde kamermusici zoals Jenny Spanoghe, Jolente de Mayer, Friederieke Saeijs, Daniel Bard en Isabelle van Keulen.
De laatste paar jaren is het kwartet werkzaam geweest in projecten als het Huisensemble  voor Anthony Flumara en De Link in Tilburg, en is er gewerkt aan verscheidene soorten filmmuziek met jonge Nederlandse cineasten.
Ze zijn ook actief met educatieve concertseries, waarbij ze hedendaagse muziek op een leuke en interactieve manier presenteren aan kinderen en jongeren.
Dit is de missie van Arthema : muziek verzorgen voor een groot publiek middels leuke, spannende en innovatieve manieren van presentatie.