Berlage Saxophone Quartet en Leo Wolfs
zondag 20 februari

Artiest: Berlage Saxophone Quartet en Leo Wolfs

Aanvang: 11:00 uur

Genre: Divers

Locatie: Tiliander - Theaterzaal Tiliander

Prijs: € 29.50

Koop hier uw ticket

Berlage Saxophone Quartet en Leo Wolfs - De Goldbergvariaties
Lezing-Lunch-Concert

Ontdek-Beleef-Ontmoet

J.S.Bach – De Goldbergvariaties

Door kenners worden de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach beschouwd als een hoogtepunt in de muziekliteratuur, zeker wanneer het gaat om variaties. Ze zijn geen simpel vertoon van virtuositeit zoals bij veel andere componisten, maar vormen een ingenieuze constructie, waarin niet alleen vele technieken maar ook gevoelens en verhaallijnen samenkomen.  In deze Goldbergvariaties klinkt alles wat Bach tot de vader van de klassieke muziek maakt: hij integreert stijlvormen uit de belangrijke omliggende muzieklanden als Italië en Frankrijk, legt de architectuur van de noten bloot, maar weet ook het hart te raken.
Op zondag 29 maart om 11.00 uur kunt u in Tiliander in Oisterwijk aanwezig zijn bij een uitvoering van de Goldbergvariaties, gespeeld door het Berlage Saxophone Quartet. Een tour de force van ruim 80 minuten. Bestel vooraf uw kaarten.
Om u enigszins voor te bereiden op dit concert wordt u tevens uitgenodigd voor een lezing over deze Goldbergvariaties door muziekkenner Leo Wolfs.  Hoe zit dit werk in elkaar? Hoe kan ik het als luisteraar het beste volgen? Hoe komt het aan zijn naam? Waarom durven veel musici dit werk niet aan?  Met beeld en geluid krijgt u antwoord op deze vragen. Lezing, lunch en concert vormen samen een bijzondere muzikale ervaring.

11.00 uur          Lezing over de Goldbergvariaties door Leo Wolfs
12.00 uur          Lunch met Brabantse streekproducten
13.00 uur          Concert door het Berlage Saxophone Quartet


Bestel vooraf uw kaarten: € 29,50, inclusief lezing, lunch en concert.