BERTOLF GOES BLUEGRASS
zondag 08 december

Artiest: Bertolf : Bluefinger

Aanvang: 15:00 uur

Genre: Muziek


Informatie over de kaartverkoop is te vinden in de tekst
T. 013 207 3333
E. info@tiliander.com

De Nederlandse singer-songwriter Bertolf (Lentink) is een voor NL uniek talent als gitarist in de fingerpicking stijl. De Zwollenaar maakte naam als gitarist in de band van Ilse DeLange. Zijn solocarrière explodeerde in 2008 toen zijn single ‘Another Day’ een dijk van een hit werd. In 2010 won hij een Zilveren Harp en sindsdien maakte hij zes uitzonderlijk goed ontvangen solo-albums, waarop opnieuw hits als ‘First & Then’ en ‘Waiting In The Wings’.

Na Ilse DeLange toerde Bertolf solo, maar ook met Kasper van Kooten, in excellente Americana-coverband Her Majesty en in Musketiers, de superband met coryfeeën uit de Nederbeat. Maar met ‘Bluefinger’ keert hij terug naar de liefde die zijn vader hem met de paplepel ingaf: bluegrass, een kenmerkende mix van country en folk met virtuoos snarengepluk. Zijn vader speelde en draaide deze uit het Appalachen-gebergte afkomstige en in zuidelijk USA beklijvende ‘stringband’-muziek eindeloos in zijn ouderlijk huis in Dronten vol gitaren, mandolines en banjo’s. Al op de basisschool sleet Bertolf aan zijn klasgenootjes cassettebandjes die hij met zijn vader in de huiskamer volspeelde met traditionals. Een gevalletje vader op zoon, zogezegd.
In ‘Bluefinger’ brengt Bertolf nieuw werk samen met de allerbeste songs en hits van zijn eerdere albums, maar dat dan gearrangeerd in volledig akoestische bluegrass-versies. Daarbij laat hij zich bijstaan door het crème de la crème van vakgenoten uit de NL bluegrass-scene. Bertolf (gitaar, zang), Natalie Schaap (contrabas, zang), Janos Koolen (mandoline, zang), Joost van Es (fiddle), Jos van Ringen (banjo) en Caspar de Groen (dobro) staan garant voor virtuoos instrumentaal vuurwerk en prachtige meerstemmige zang.

Meer informatie en kaartverkoop via: https://www.groetenuitoisterwijk.nl/bertolf-bluefinger/