Thema Avond: Wolf
donderdag 21 oktober

Artiest: Bibliotheek en Tiliander

Aanvang: 19:30 uur

Genre: Film

Prijs: € 7.00

Koop hier uw ticket

Na ruim 100 jaar is de wolf weer terug in Nederland. De terugkeer van deze dieren roept vele vragen op.
De Bibliotheek Oisterwijk organiseert daarom i.s.m. Tiliander, een thema avond. De avond start met een presentatie van voormalig boswachter, Frans Kapteijns. Daarna is er ruimte om vragen aan hem te stellen.
Aansluitend volgt de film White Fang. Een film over de vriendschap tussen een goudzoeker en een wolf. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jack London.


Inmiddels hebben wolven zich weer in Nederland gevestigd en zijn op de Veluwe de eerste wolvenpups geboren. Ook vlak over de grens leven inmiddels permanent wolven, zoals in het Belgische Leopoldsburg en het Duitse Meppen, waar ook al jongen geboren zijn.
In maart 2015 bezocht een wolf vier dagen lang het noorden van Nederland en dit was de eerste zekere wolf in ruim 100 jaar tijd die Nederland bezocht. De tweede zekere wolf werd in het najaar van 2016 in Beuningen, Twente gezien. Aan de hand van DNA kon een hond worden uitgesloten.
Sinds de zomer van 2017 bezoekt de ene na de andere wolf Nederland. Sinds de zomer van 2018 leven er territoriale wolven op de Veluwe. Eén van deze wolvinnen heeft een partner en in mei 2019 zijn de eerste 5 jongen geboren.


Entree € 7,-
Entree biebleden € 6,-. In te vullen in de laatste stap van het bestelproces.
Bestellen leden Rabobank Hart van Brabant
Klik in de eerste stap aan hoeveel kaarten u in totaal wilt. Vul vervolgens uw gegevens in. Bij de laatste stap kunt u de actiecode invoeren zoals vermeld in het Ledenmagazine.