IJshockeycollege: Ode aan het ijshockey en Trappers
zaterdag 30 januari

Artiest: Diederick Hagemeijer, Ron Berteling en Mickey Bastings

Aanvang: 20:30 uur

Genre: Theatercollege

Locatie: Tiliander - Theaterzaal Tiliander

Prijs: € 18.00

Koop hier uw ticket

IJshockey is in Nederland een onderbelichte sport, maar niet in de regio Tilburg. De snelste teamsport ter wereld floreert in de Kruikenstad, dankzij de uitzonderlijke prestaties van Tilburg Trappers in de sterke Duitse Oberliga.

Veel spelers van de Trappers zijn geïnspireerd door Ron Berteling, recordinternational van Oranje. De ‘Johan Cruijff van het Nederlandse ijshockey’ kruiste op de Olympische Spelen van 1980 in Lake Placid de sticks met de sterren van onder meer Canada en Rusland. Hij was er getuige van het ‘miracle on ice’: de iconische zege van de Amerikaanse college-ijshockeyers op de onverslaanbaar geachte Rode Machine van de Russische coach Viktor Tikhonov.

Berteling is op 30 januari, bij Tiliander in Oisterwijk, te gast in het unieke theatercollege ‘Ode aan ijshockey en Trappers’, samen met Diederick Hagemeijer, tot en met 2017 aanvoerder van Tilburg Trappers, en Mickey Bastings, geboren Tilburger en de huidige aanvoerder van de drievoudig Oberliga-kampioen.

Aan de hand van presentator en gepassioneerd ijshockeyliefhebber Eddy van der Ley verhaalt het drietal over verleden, heden en toekomst van het ijshockey in Tilburg en Nederland. Nooit eerder vertelde anekdotes worden afgewisseld met prachtige beelden. Na de pauze is er voor het publiek gelegenheid vragen te stellen en na afloop is er een meet & greet.

Prijs is inclusief servicekosten en drankje na de voorstelling (Jus d’Orange, Chaudfontaine Rood, Chaudfontaine Blauw, Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Fuzetea, Witte Wijn, Rode Wijn en Jupiler)