Culturele Kring 'Adriaen Poirters'
dinsdag 29 oktober

Artiest: Dr. Bas van Stokkom

Aanvang: 20:00 uur

Genre: Lezing

Locatie: Tiliander - Theaterzaal Tiliander


(nog) geen kaartverkoop
T. 013 207 3333
E. info@tiliander.com

Dr. Bas van Stokkom
Docent-onderzoeker aan het Centrum voor Ethiek
Radboud Universiteit Nijmegen en tevens verbonden aan de
Sociologie-faculteit van de Vrije Universiteit Amsterdam

DE VERHUFTERING VAN DE SAMENLEVING
______________________________________________________________
Bas van Stokkom  promoveerde in 1990 in de sociologie. In de periode 1991-1993 was hij medewerker bij de Wiardi Beckman Stichting en van 1993-2001 wetenschappelijk onderzoeker aan het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum van het Ministerie van Justitie. Hij was ook hoofdredacteur van Justitiële verkenningen. Tegenwoordig is hij als docent-onderzoeker verbonden aan de Radboud Universiteit en aan de Vrije Universiteit. Op zijn website noemt hij zich socioloog maar vooral ook publicist, hij heeft hij meer dan 20 boeken op zijn naam staan.
Bas van Stokkom verricht onderzoek op het grensvlak van ethiek, criminologie en de bestuurswetenschappen. Tot de thema’s die in zijn onderzoek aan bod komen behoren burgerschap en lokale veiligheidszorg, politie, conflictbemiddeling, herstelrecht en sanctietheorieën.  Steeds gaat het om de studie van kansen en knelpunten van sociale redzaamheid. Met de publicatie Wat een hufter  reageerde Bas van Stokkom op de vermeende verruwing en de verharding van de Nederlandse maatschappij.


Verder lezen:
Mondig tegen elke prijs; het vrije woord als fetisj. Van Stokkom B., Uitgeverij Boom Ju, Den Haag, 2008.
De sociale cohesie voorbij. Van Stokkom B. & Toenders N., Amsterdam University Press, Amsterdam,  2009.
Wat een hufter! Ergernis, lichtgeraaktheid en maatschappelijke verruwing. Van Stokkom B., Uitgeverij BOOM, Amsterdam, 2010.