Dubbelconcert The Lasses & Helen Flaherty band
zondag 13 oktober

Artiest: Celtic Lowlands

Aanvang: 15:00 uur

Genre: Muziek


Informatie over de kaartverkoop is te vinden in de tekst
T. 013 207 3333
E. info@tiliander.com

Onder de paraplu ‘Celtic Lowlands’ brengt GUO op één middag het beste samen uit de Celtic muziekscene beider Lage Landen anno 20NU: de engelenvocalen van Nederlands duo The Lasses en de aanstekelijke ballads en instrumentals van Nederlands/Vlaams/Schotse combi Helen Flaherty Band. Een boordevolle Keltische middag met een Schotse twist door het crème de la créme uit de Laaglandse muziekscene.

The Lasses zongen al samen nog voordat ze bestonden, sterker: nog voordat ze ook maar één woord met elkaar wisselden. Dat is de schuld van Mulligans, de Ierse pub in Amsterdam. Zonder elkaar te kennen gingen Sophie Janna en Margot Merah als liefhebbers van Celtic folk daar samen op in de ‘Back Room Sessions’ die er elke woensdag plaatsvinden. De setting is uitnodigend, ongedwongen en sociaal: een muzikant zet in en wie wil, kan en durft, haakt aan. Bladmuziek bestaat niet, met een beetje basis, muzikaliteit en vooral veel ‘goesting’ ontwikkel je je al doende en leer je van elkaar.

….Voor doorgewinterde Celtic folkliefhebbers in de Lage Landen is de Schotse zangeres/bodhran-speelster Helen Flaherty een begrip. Residerend in Antwerpen zingt ze in Celtic band Shantalla met overwegend Ierse muzikanten uit Brussel. Als gastvocaliste heeft ze een verleden bij de ‘Irish Unplugged Tour’ van de David Munnelly Band. Bovendien straalt ze geregeld op ons GUO-podium, niet alleen met Shantalla, ook met het internationale Andar en in gelegenheidscombi’s met de Ierse trekzakvirtuoos/toetsenist David Munnelly, de Belgische DADGAD-vijfsterrengitarist/citternspeler Philip Masure, zijn landgenoot, contrabassist Fons Van Hamel zaliger, de NL fiddler en multi-instrumentalist Siard de Jong en de Canadese Irish dancer Nathan Pilatzke.

Meer informatie en ticketverkoop via https://www.groetenuitoisterwijk.nl/celtic-lowlands/