Flairck
zondag 13 maart

Artiest: Flairck

Aanvang: 14:30 uur

Genre: Muziek

Prijs: € 25.00

Koop hier uw ticket

Flairck - Back Alive
Tiliander in samenwerking met GUO-concerten Groeten Uit Oisterwijk


Snode plannen smeedde het 45 lentes jonge Flairck in 2020. Na haar sabbatical zou ze gedecideerd door het jubelende land toeren om haar gloednieuwe (25ste!) CD te lanceren: ‘Back Alive’. Zowaar een zilveren mijlpaal! Kort na de CD-release in oktober 2020 zou GUO-concerten Groeten Uit Oisterwijk de wereldpremière krijgen. Totdat corona  sabotage pleegde. Bye bye snode plannen, bye bye CDpresentatietoer, bye bye wereldpremière bij GUO. 
Maar de cd-release kwam zoals gepland. En de recensies in de internationale vakpers waren onverdeeld lovend. Flairck was ‘Back Alive’. En hoe!
En wat die toer aangaat: uitstel blijkt allesbehalve afstel. Een CD-release zonder fysieke CD-presentaties voor live publiek voelt als zwemmen op het droge, livestreams als stelpende noodverbandjes tegen het ergste  bloeden. Dus werd er gepuzzeld op en gegoocheld met concertdata voor het concertseizoen erna, GUOconcert inbegrepen, zij het niet meer als wereldpremière en ditmaal in samenwerking met Cultuurcentrum Tiliander Oisterwijk. Corona volente, insjallah covid. En dat concertjaar erna is nu. Dus ontwaakt Flairck uit haar verlengde winterslaap.  
Wat te verwachten van een concert door fris en fruitig Flairck anno 20-nu? Het legendarische gezelschap wisselt haar kersverse composities van ‘Back Alive’ af met meesterwerken die de tand des tijds glansrijk doorstonden: ‘De Stoomwals’, ‘Houten Bruiloft’, ‘Voorspel In Sofia’, ‘Aoïfe’ en, als uitsmijter, ultiem pièce de résistance ‘Variaties Op Een Dame‘.  
Eens ontketende Flairck een muziekhype onder jong en oud. In NL trok ze als eerste ‘popgroep’ de gevestigde theaterwereld in. Dra overrompelde ze de rest van ons universum. Gevolg: platina platen, Edisons, Gouden Harpen en een fanschare die reikt tot in de Verre Oriënt en Latijns Amerika. 
Buiten de lijntjes der geijkte paden brengt Flairck cross-overs op het magistrale snijvlak van modern klassiek, celtic folk, world, freestyle jazz. Unheimisch onbestendige kruisbestuivingen, met frivool fluitspel, violen of bassen die symbiotische duels uitvechten, verknoopt met gedurfde, theatrale vondsten. 
Met hart, ziel, zaligheid gaat Flairck door merg, been, roeien en ruiten. Oudgedienden Jeroen Goossens (fluiten/NL) en Pablo Ortiz (composities, gitaar, bas/Mexico) en zij-instromers Joris Vanvinckenroye (composities, contrabas/België), Anouk Sanczuk (viool/België) en Zhazira Ukeyeva (viool/Kazachstan) leveren menig ‘Gevecht Met De Engel’. Melting pot Flairck is onbegrensder dan ooit. Aartsvaders Erik Visser en Peter Weekers, sterkhouders van het eerste uur, zien dat het goed is.  
Flairck in beeld & geluid? Check: https://youtu.be/4_krSrLP2pM
 
Prijs is inclusief servicekosten en drankje na de voorstelling (Jus d’Orange, Chaudfontaine Rood, Chaudfontaine Blauw, Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Fuzetea, Witte Wijn, Rode Wijn en Jupiler) 

Hapje eten na de voorsteling?

Geniet van een middagvullend programma:
-          Koffie of thee met zoetigheden in Tiliander
-          Voorstelling in Tiliander
-          Driegangen(keuze)menu bij SEC (excl. Drankjes)
Het driegangen(keuze)menu is optioneel te bestellen in de laatste stap van het bestelproces voor € 29,50.