Liedrecital Herdenking 2024
zondag 18 februari

Artiest: Channa Malkin en Bernhard Touwen

Aanvang: 11:00 uur

Genre: Muziek

Prijs: € 15.00

Koop hier uw ticket

11.00-11.50
12 liederen voor Sopraan en Piano; deze vormen het hart van de compositie ‘Yizkor’ van Josef Malkin wat zal worden uitgevoerd op zaterdag 4 mei 2024 in de Joanneskerk te Oisterwijk en het Jheronimus Bosch Art Center te ’s-Hertogenbosch.
Zwarte Bloemen Josef Malkin tekst: Ida Vos
Elegie, op.3 nr.1 Sergei Rachmaninoff pianosolo
Lilacs, op.21 nr.5 Sergei Rachmaninoff
Kaddish Maurice Ravel
Chanson Hebraïque Maurice Ravel
Morgen, op.27 nr.4 Richard Strauss

12.15-14.00 Componist Josef Malkin vertelt over de achtergronden, het ontstaan, structuur en inhoud van de compositie Yizkor. Hierna gaat dirigent-pianist Bernhard Touwen met de aanwezige koorleden werken aan de koordelen van de compositie Yizkor. Tijdens deze workshop laat de dirigent u de partituur ontdekken en zal de interpretatie van Yizkor in grote lijnen gestalte krijgen. Een interessant en boeiend proces en voor u tevens een mooie gelegenheid om deze start van ‘op weg naar de uitvoering’ van dichtbij mee te maken!

Channa Malkin – sopraan groeide op in een muzikale familie. Zij genoot aanvankelijk van andere creatieve uitlaatkleppen zoals schilderen en schrijven. Muziek was altijd aanwezig, terwijl ze van fluit spelen overging naar songwriting en zingen in koor en bands. Maar toen ze als tiener de opera ontdekte was er geen weg meer terug: ze deed auditie voor de rol van Barbarina in Le Nozze di Figaro bij De Nationale Opera en debuteerde op 16-jarige leeftijd. Daar vond Channa haar ware stem en begon een pad dat haar heeft geleid tot de artiest en performer die ze nu is.
Naast opera en concerten houdt Channa ervan om verhalen te vertellen en nauw contact te maken met het publiek tijdens liedrecitals. In januari 2023 maakte Channa haar recitaldebuut in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.
Channa studeerde cum laude af aan het Utrechts Conservatorium. Met beurzen van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Van den Ende Stichting ging ze studeren bij Rosemary Joshua, bij wie ze haar liefde voor oude muziek ontdekte. Channa is ook gepassioneerd over het delen van haar kennis met de volgende generatie artiesten. In haar rol als Professional Integration Coach aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag coacht Channa masterstudenten bij het ondernemerschapsaspect van hun masterproject. www.channamalkin.com

In respectievelijk 1994 en 1996 behaalde Bernhard Touwen zijn pianodiploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus aan het Rotterdams Conservatorium bij Aquiles Delle Vigne. Als pianist begeleidt hij koren en zangers en treedt hij ook solistisch op. Met de Russische pianiste Julia Achkinazy vormt hij een pianoduo. Na zijn pianostudie heeft hij zich verder bekwaamd als dirigent. Bernhard voert jaarlijks de Matthäus-Passion en het Kerstconcert uit te Heusden en het Herdenkingsconcert te Oisterwijk en ’s-Hertogenbosch.
Momenteel is hij vaste dirigent van de Stichting Bach Cantates Tilburg, Concertkoor Haarlem, Vocaal Ensemble Markant, het Wijks Vocaal, de COV Con Amore en het kamerorkest Concerto Brabant. www.bernhardtouwen.nl