Paul van Kemenade
vrijdag 21 januari

Artiest: Paul van Kemenade

Aanvang: 20:30 uur

Genre: Muziek

Prijs: € 16.00

Koop hier uw ticket

Paul van Kemenade - Après-covid

Paul van Kemenade zal twee sets spelen met verschillende artiesten.


Set 1: Paul van Kemenade en Jasper van 't Hof
Een duo van twee titanen: de alom geprezen pianist/keyboardist en electronica pionier Jasper van ’t Hof (1947)  die speelde met wereldmusici zoals Toto Blanke, George Gruntz, Archie Shepp, Charlie Mariano, Bob Malach, Manfred Schoof, Philip Catherine e.v.a. Hij is oprichter van de bekende groep Pili Pili en won de Bird Award in 1997.

Set 2: Paul van Kemenade en Hammond Sandwich
Weinig instrumenten klinken zo onweerstaanbaar als een ronkend hammondorgel, laat staan twee hammondorgels , bespeeld door de twee toporganisten Carlo de Wijs ( toerde met o.a. Candy Dulfer, Rhoda Scott, Metropole Orkest, Gary Brooker) en Arno Krijger

( speelde met o.a. Billy Hart, Jesse van Ruller, Nils Wogram, Toine Thys e.a.)
Samen met altsaxofonist Paul van Kemenade, trompettist Jeroen Doomernik en drummer Chris Strik vormen ze sinds 2015 de groep Hammond Sandwich. Ongecompliceerde en groovende souljazz met catchy thema’s, scheurende solo’s en een onuitputtelijke drive.

Kijkend naar de namen van de musici zou je Hammond Sandwich een Brabantse all-star band kunnen noemen. Paul van Kemenade  (Boy Edgar Prijs 1998/99) behoort sinds de jaren zeventig tot de belangrijkste altsaxofonisten van Nederland en heeft aan zo'n 60 LP en CD's  zijn medewerking verleend waaronder 30 stuks onder eigen naam. Trompettist Jeroen Doomernik kennen we van de groep VLEK en als leider van het Brabants Jazz Orkest. All-round drummer Chris ‘Buckshot’ Strik tourde onder meer met zangeres Dee Dee Bridgewater, Jan Akkerman, Deborah Brown, Mark Murphy e.a. en staat bekend om zijn tomeloze drive op het slagwerk.


Jongeren t/m 17 jaar mogen voor € 10,- naar deze voorstelling. Toegangsprijs is aan te klikken in de laatste stap van het bestelproces

Prijs is inclusief servicekosten en drankje na de voorstelling (Jus d’Orange, Chaudfontaine Rood, Chaudfontaine Blauw, Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Fuzetea, Witte Wijn, Rode Wijn en Jupiler)

Hapje eten vooraf?
Geniet van een avondvullend programma:
-          Driegangen(keuze)menu bij SEC (excl. Drankjes) Graag uiterlijk om 18.15 uur bij SEC aanwezig zijn
-          Koffie of thee met zoetigheden in Tiliander
-          Voorstelling in de Tiliander
Het driegangen(keuze)menu is optioneel te bestellen in de laatste stap van het bestelproces voor € 29,50.