Levenskunst als bron naar veerkracht
maandag 17 april

Artiest: Prof. Dr. Manu Keirse, Rouwdeskundige uit Belgiƫ

Aanvang: 19:00 uur

Genre: Lezing

Prijs: € 10.00

Koop hier uw ticket

Inloop: 18.30 tot 19.00 uur
Aanvang: 19.00 uur
Toegang: 10 euro (niet alcoholisch drankje inbegrepen tijdens de pauze)

Artiest: Prof. Dr. Manu Keirse, rouwdeskundige uit België samen met een Mystery Guest uit Nederland


Metgezel in Zingeving werkgroep: ‘ Levenskunst  voor wie goed oud wil worden ‘ bestaat dit jaar 10+2 jaar wegens de corona-omstandigheden. Wij vieren dit met een feestelijke lezing onder het thema: 
LEVENSKUNST ALS BRON NAAR VEERKRACHT
Een levenslustige houding van loslaten naar anders leren vasthouden.

" De levenskunst voor wie goed oud wil worden",  biedt bijzondere handvatten voor "het goede leven". "Anders leren leven” steeds weer in elke nieuwe levensfase. Voor die opdracht komen we allen voortdurend te staan. Gelukkig zijn er in het leven rustige periodes, maar er zijn ook tijden waarin alles overhoop gehaald lijkt te worden.
In iedere levensfase heeft een mens moed nodig. Moed om de veranderingen die nodig zijn handen en voeten te geven. Moed om de persoonlijke levenskeuze aan te houden. Bij het ouder worden zullen er meer en meer verlieservaringen zijn. Keer op keer worden we geconfronteerd met de vergankelijkheid en de kwetsbaarheid van ons bestaan. 
 
Levenskunst bestaat erin te onderscheiden wat je te doen hebt: op zoek gaan naar nieuwe wegen of trouw blijven aan de plek, de taken, de personen en de waarden en normen waarmee jij bent opgegroeid. Het vraagt veerkracht en moed om die keuze om te zetten in concrete daden.
Het leren loslaten of omzetten naar anders- vasthouden maakt het mogelijk om je opnieuw te hechten in de nieuwe situatie waarin je terecht bent gekomen.

Muzikale gedeelte: Les enfants du paradis
 
Een artistiek verbond wat lang geleden ontstond vanuit hun wortels bij het Brabants Conservatorium en een bijzondere ontmoeting. Als duo opereren ze al bijna 35 jaar onder de naam Les enfants du paradis. Op 17 april brengen ze liederen uit hun programma Les Vieux Amants. Over liefdes die lang mochten duren en in schoonheid konden rijpen tot in de volle ouderdom. 

Lizet van Beek en Doré van Deijck zijn de musici, performers en storytellers.


Het wordt een mooie inspirerende avond die tot 22.00 uur a 22.15 uur duurt.
Een gezellige nabespreking is niet verboden… 


Alle aanwezigen ontvangen als attentie een speciaal gemaakt ABC van de levenskunst t.g.v. het 10 jarig bestaan.

Van harte welkom.