Sierd de Vos en Bud Brocken
donderdag 23 januari

Artiest: Sierd de Vos en Bud Brocken

Aanvang: 20:30 uur

Genre: Theatercollege

Locatie: Tiliander - Theaterzaal Tiliander

Prijs: € 18.50

Koop hier uw ticket

Het is een wonderlijke maar ook prikkelende combinatie: Bud Brocken en ‘El Sierd’ de Vos. De Willem II-legende en de cultcommentator vertolken de hoofdrollen in een bijzonder voetbalcollege. Aan de hand van presentator Eddy van der Ley ondernemen beide mannen een even anekdotische en humoristische reis door hun (voetbal)leven.   

Sierd ‘Koekoek’ de Vos is met afstand de meest kleurrijke en originele voetbal- en sportcommentator van Nederland. Ofschoon hij al bijna veertig jaar meeloopt in het wereldje, lijkt zijn populariteit alleen maar toe te nemen. Al zijn er ook Sierd de Vos-haters. Want je bent voor hem of tegen hem, een tussenweg bestaat niet. Hoe dan ook, met ‘El Sierd’ is het ‘never a dull moment’ tijdens voetbalwedstrijden. Hij verrijkt de bagage van de kijker met restauranttips, anekdotes en zinloze details. Maar is ook een specialist in het monteren van aparte filmpjes met humoristische en/of serieuze inslag. Vertelt tijdens lezingen net zo smakelijk en gepassioneerd als voor tv.

Tilburger Bud Brocken genoot tijdens zijn voetballoopbaan grote populariteit als sierlijke rechtsbuiten. Via de Tilburgse amateurclubs Longa en RKTVV belandde hij bij Willem II, waar hij zijn zeventiende zijn profdebuut maakte. Na zes jaar vertrok hij naar Birmingham City, vervolgens speelde hij bij FC Groningen (waarmee hij in de Europa Cup tegen Atletico Madrid en Inter Milaan speelde), om in 1985 terug te keren bij Willem II. Brocken scoorde liefst 48 competitiedoelpunten voor de club uit zijn geboorteplaats. Ook kwam hij vijf keer uit voor het Nederlands elftal. Tegenwoordig is Brocken als makelaar werkzaam in de regio Tilburg.

Tijdens het theatercollege krijgt het publiek uitgebreid de gelegenheid vragen te stellen en na afloop is er een meet & greet met de hoofdrolspelers.Prijs is inclusief servicekosten en drankje na de voorstelling (Jus d’Orange, Chaudfontaine Rood, Chaudfontaine Blauw, Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Fuzetea, Witte Wijn, Rode Wijn en Jupiler)Nu met heerlijk SEC Arrangement.
Geniet van een avondvullend programma:
- Driegangenmenu bij SEC (excl. drankjes). De eerste gang wordt om 18.30 uur geserveerd.
- Koffie of thee met zoetigheid in Tiliander
- Voorstelling in Tiliander