Singer-Songwriter
zondag 19 januari

Artiest: Anneke van Giersbergen

Aanvang: 15:00 uur

Genre: Muziek


Informatie over de kaartverkoop is te vinden in de tekst
T. 013 207 3333
E. info@tiliander.com

Boegbeeld van metalrockband The Gathering, singer-songwriter, solo, met collega’s uit rock-, folk- en klassieke muziek, eigen repertoire, andermans werk, georkestreerde arrangementen, concerten in popzaaltjes, theaters en stadions wereldwijd: powervrouw Anneke van Giersbergen stippelt haar eigen muzikale route uit. Met dik dertig muzikantenjaren en vijfentwintig albums op de teller is de geboren Brabantse (Sint-Michielsgestel) een van de meest veelzijdige zangeressen van ons land. Muzikale grenzen zijn er om te slechten, de daarvoor te volgen muzikale routes om zelf uit te stippelen.

Met The Gathering breekt ze in de jaren negentig internationaal door. Buitenlandse successen, erkenning en waardering alom, in 2019 bekroond met de Buma ROCKS! Export Award. Evengoed laat ze zich begeleiden door Agua de Annique, Amorphis of IJslandse folkband Ástiöir. Of leent ze haar stem uit aan Anathema (‘Falling Deeper’), Canadese metal-legende Devin Townsend (‘Addicted!’, ‘Epic loud’, ‘Z²’), Nederlandse Gothic-band Within Temptation (‘Black Symphony’), het Zeeuwse Blöf. En onder artiestennaam The Gentle Storm neemt ze met Arjen Lucassen (Ayreon) ‘The Diary’ op: conceptalbum over een zeventiende eeuwse briefwisseling tussen een Nederlandse matroos en zijn achterblijvende geliefde tijdens zijn tweejarige zeereis.

Met name haar solo-optredens als singer-songwriter overtuigen GUO om Anneke van Giersbergen naar Oisterwijk te halen. Met haar stem beschikt ze over een zeldzame combinatie: die is krachtig en helder, maar ook honingzoet en kwetsbaar. Haar songwriter-skills zijn uitmuntend, haar sobere begeleiding op akoestische gitaar functioneel ondersteunend. Dan nog een podium, een spot, een microfoon. Bovendien is ze born, raised en still based in ons eigen Brabant, welhaast om de hoek. Met haar ontwapenende, Brabantse charisma weet ze haar publiek, zowel in thuis- als uitwedstrijden, voor zich te winnen en te ontroeren.

Meer informatie en kaartverkoop via https://www.groetenuitoisterwijk.nl/anneke-van-giersbergen/