Koffieconcert
zondag 08 januari

Artiest: Tinka Pypker en Bernhard Touwen

Aanvang: 11:00 uur

Genre: Muziek

Prijs: € 10.00

Koop hier uw ticket

Koffieconcert door sopraan Tinka Pypker en pianist-dirigent Bernhard Touwen:
Van 11.00-11.45 uur
Eén van de beroemdste en meest geliefde werken van Wolfgang Amadeus Mozart is en blijft diens 'Requiem'. Deze zondag geven sopraan Tinka Pypker en pianist-dirigent Bernhard Touwen een recital dat in het teken zal staan van dit grote meesterwerk. Hiermee kijken sopraan en dirigent alvast vooruit naar het komende 4mei Herdenkingsconcert in de Joanneskerk in Oisterwijk en het JBAC in s'-Hertogenbosch. Na het concert, dat ongeveer 45 minuten duurt, volgt een Lecture Rehearsal.

Lecture Rehearsal: Van 12.15-13.30 uur
Tijdens deze interactieve lezing laat de dirigent u de (verborgen) schatten van de partituur ontdekken en op basis van muziektheoretische kennis, wetenschap van de historische uitvoeringspraktijk en andere muzikale factoren zal deze ochtend, samen met het aanwezige koor, de interpretatie van het Requiem van W.A. Mozart in grote lijnen gestalte krijgen. Een interessant en boeiend proces en voor u tevens een mooie gelegenheid om deze start van ‘op weg naar de uitvoering’ van dichtbij mee te maken!


De Nederlandse sopraan Tinka Pypker (1996) studeerde in 2019 af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar ze haar bachelorsdiploma met onderscheidingen voor artistieke volwassenheid, vocale verbeeldingskracht en veelzijdigheid  behaalde.
Ook ontving zij de Fock medaille voor het beste eindexamen van het Koninklijk Conservatorium.
Tinka zingt een grote verscheidenheid aan stijlen, van vroege barok tot hedendaagse muziek. Ze treedt regelmatig op als soliste in oratoriumwerken.
Vanaf september 2019 maakte Tinka deel uit van de Dutch National Opera Academy. Hoewel de pandemie heeft geleid tot annuleringen van verschillende producties, kreeg ze de kans om o.a. Pamina's aria Ach, ich fühl's uit Die Zauberflöte van Mozart uit te voeren met het Residentie Orkest. Tinka geeft regelmatig liedrecitals, als duo met pianist Maurice Lammerts van Bueren en fortepianist Anders Muskens. Ze werkt ook regelmatig samen met het Das Neue Mannheimer Orchestre
.
Tinka heeft deelgenomen aan de
55ste International Vocal Competition te ’s-Hertogenbosch.

In respectievelijk 1994 en 1996 behaalde Bernhard Touwen zijn pianodiploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus aan het Rotterdams Conservatorium bij Aquiles Delle Vigne. Als pianist begeleidt hij koren en zangers en treedt hij ook solistisch op. Met de Russische pianiste Julia Achkinazy vormt hij een pianoduo. Na zijn pianostudie heeft hij zich verder bekwaamd als dirigent. Bernhard dirigeerde o.a. het Requiem van Verdi, de Mariavespers van Monteverdi, Mozarts Requiem, de Matthäus en Johannes-Passion van Bach en de Messiah van Händel. Bernhard voert jaarlijks de Matthäus-Passion en het Kerstconcert uit te Heusden. Momenteel is hij vaste dirigent van de COV Con Amore, Wijks Vocaal, Vocaal Ensemble Markant, Concertkoor Haarlem en het kamerorkest Concerto Brabant. Zijn interpretaties van zowel de barokke werken als de romantische werken worden alom geprezen.