To Which We Belong
dinsdag 06 december

Artiest: Tuinderij de Es

Aanvang: 20:00 uur

Genre: Film


Informatie over de kaartverkoop is te vinden in de tekst
T. 013 207 3333
E. info@tiliander.com

Food Film Fest

Filmavond: ‘To Which We Belong’
In het kader van Food Film Fest presenteren Tuinderij de Es en Vermeer Duurzame Diensten op dinsdagavond 6 december de documentaire film 'To which we belong' (89 minuten) in Cultuurcentrum Tiliander in Oisterwijk.
Deze film volgt een nieuwe generatie landbouwers en veehouders die de conventionele praktijken die niet langer winstgevend of duurzaam zijn achter zich laten. Van de Verenigde Staten en Mexico tot in Kenya worden de verhalen verteld van negen boerderijen en ranches die tegen de stroom in gaan. Ondanks hun verschil in cultuur en milieu zijn ze het over één principe allen eens: werken met de natuur, en niet ertegen, is het antwoord om onze planeet te redden.
Deze film toont ons hoe we kunnen leren van de natuur, hoe alles met elkaar verbonden is. Wat de bodem voedt, voedt de planten, de dieren en tenslotte het hele ecosysteem. En dat geldt ook voor oceanen, waar het kweken van kelp, mosselen, oesters en sint-jakobsschelpen aan kust van Connecticut het ecosysteem herstelt dat door de commerciële visserij is verwoest. De film zet de onbezongen helden die de gezondheid van onze bodem en de zee verbeteren in de schijnwerpers.

Zaal en bar zijn open vanaf 19.30. De film start om 20.00, gevolgd door een korte nabespreking om 21.30. Na afloop is er  gelegenheid voor een drankje aan de bar. Kaartjes kosten 5 euro en zijn te koop in de webshop van tuindees.nl.
Tuinderij de Es teelt en verkoopt biologische groente terwijl ze de bodembiologie koestert. Food Film Fest is een initiatief van Voedsel Anders. Deze organisatie wil mensen bewust maken dat we met onze menukeuze tevens kunnen kiezen voor een duurzamere landbouw en mooier landschap. 
BEKIJK DE TRAILER
koop nu je kaartjes