Wat gebeurt er (wel) in de Cultuurcentra Oisterwijk & Moergestel in Coronatijd.

Nu bijna een jaar geleden, op 12 maart 2020, verkondigde Premier Rutte dat o.a. theaters en culturele centra de deuren moesten sluiten. De start van de eerste lockdown.

In het afgelopen jaar is er veel gebeurd, mochten onze deuren een tijdje wel weer open om ze vervolgens weer gedeeltelijk te sluiten.
Voor de buitenwereld lijkt het misschien alsof Tiliander en Den Boogaard er maar verlaten bij staan. Niet alle lichten zijn aan, er gaan maar een paar personen naar binnen en ’s avonds is het helemaal stil in de cultuurcentra.
Wat gebeurt er toch allemaal in tijden van corona in onze centra?

CC Tiliander

Ondanks dat het gebouw gesloten is voor bezoekers, staat het geen stof te happen.
Op de eerste verdieping zijn elke dag de medewerkers van de sociale- en maatschappelijke organisaties aanwezig. Zij kunnen je telefonisch, per mail en ook nog op afspraak ontvangen en helpen.
Ook de Bibliotheek is volop bezig om Gemeente Oisterwijk aan het lezen te houden. Tijdens de eerste lockdown is de afhaalbieb ontwikkeld. Online kunnen alle leden van de bibliotheek een boekenpakket aanvragen, met daarin ook het gewenste genre en schrijvers, en vervolgens kan het pakket op de afgesproken datum en tijd opgehaald worden. Ook nu kan dit aangevraagd worden.

De medewerkers van Tiliander zijn ook druk bezig geweest om verschillende ruimtes op te frissen.
Zo zijn de theaterzaal, entreehal, aula, kantoren en gaderobe opgefrist met een likje verf.
De pleinzaal is niet alleen opnieuw geschilderd, maar heeft ook een professionele beamer en scherm gekregen. Hier is al veelvuldig gebruik van gemaakt toen we nog coronaproof 30 personen per zaal mochten ontvangen.
Ook in de theaterzaal is niet alleen geschilderd. Hier is alle verlichting vervangen door Ledlampen (duurzame verlichting) en heeft de tribune groot onderhoud gehad. Hier hebben we ook al verschillende organisaties mogen ontvangen die van alle faciliteiten gebruik hebben gemaakt.

We hopen natuurlijk allemaal dat de samenleving zo snel mogelijk weer teruggaat naar vóór maart 2020.
Om vooruit te kijken zijn we achter de schermen druk bezig met ons theaterprogramma voor 2021-2022, wat start in september. Het wordt een mooie combi van shows die de afgelopen maanden verzet moesten worden en nieuw geprogrammeerde voorstellingen. Van de beste cabaretiers tot een ladies night en fantastische kindervoorstellingen. Voor ieder wat wils.
Vanaf medio mei kun je deze voorstellingen zien op onze website en social media kanalen. Vanaf 1 juni zal de kaartverkoop starten en kunnen we uitkijken naar een mooi seizoen met gevulde zalen.

CC Den Boogaard

In Den Boogaard is ook nog elke dag bedrijvigheid.
De medewerkers zijn hier eerst aan de slag gegaan met het schilderen van de theaterzaal. Het resultaat? Een frisse zaal die klaarstaat om bezoekers te mogen ontvangen (ook op 1,5 meter). Onze collega’s hebben ook een kleine verhuizing gedaan in Den Boogaard. Er is namelijk een mooi, permanent, kantoor ingericht voor Seniorenvereniging Moergestel.

Op woensdag is de afhaalbieb geopend voor het ophalen van de boekenpakketten. Weet je dus niet meer wat je wilt lezen? Laat de Bibliotheek een leuk pakket samenstellen.

Sinds januari is elke werkdag de Prikpost (bloedafname dienst) aanwezig, omdat er bij ons de 1,5 meter gegarandeerd kan worden. Van 08.00-09.45 uur staan er medewerkers klaar om je te helpen.
Daarnaast zal in maart ook een vaccinatiepost opgestart worden. Dit staat al helemaal klaar in de theaterzaal. Je krijgt via de oproep te horen waar je de vaccinatie kunt halen.

Onze prachtige foyer in Den Boogaard zal in maart ook weer omgetoverd worden tot een stembureau tijdens de landelijke verkiezingen. Op 15, 16 en 17 maart kun je bij ons je stem uitbrengen. Kijk goed op het stembiljet op welke dagen je welkom bent. Dit om grote drukte te voorkomen.

Helaas kan niemand voorspellen hoe lang deze lockdown nog gaat duren en wat er na de lockdown weer toegestaan is.
Wij houden dan ook alle gebruikers, huurders en bezoekers zo goed mogelijk op de hoogte. Dit doen we per mail, op onze websites en met een update op social media (een dag na elke persconferentie).

Voor wie nog vragen heeft zijn wij elke werkdag tussen 09.00-13.00 uur te bereiken via 013 207 3333, info@tiliander.com en info@denboogaard.nl

Blijf gezond, hou vol en tot snel!